Username: Password:

Author Topic: Културата в играта  (Read 1163 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Xepa

 • Administrator
 • Prince
 • *****
 • Posts: 131
 • Karma: +5/-0
  • View Profile
Културата в играта
« on: March 17, 2016, 09:41:54 PM »
 • [applaud]0
 • [smite]0
 • Какво е културата в играта?

  Културата е ресурс в играта, който не се натрупва с времето, а е константа.
  Повече култура градът ви може да има, когато строите повече културни сгради или декорации. Разликата между двете е, че културните сгради изискват свързаност с път и замъка, за да се построят и работят. Декорациите нямат такова изискване (те са закупуват само с кристали и заемат винаги едно поле в града ви)  Можете да видите колко култура ще получите при построяването на сградата.  Как работи културата?

  Всички други сгради в играта ЗАЕМАТ култура, тоест за да ги построите трябва да имате свободна такава. Можете да видите колко култура изисква сградата, преди да я построите. Ако стойността е в червен цвят, значи нямате достатъчно свободна култура, за да построите сградата.  Кога и как имам бонус на културата?
  Когато друг играч от вашето кралство или ваш съсед почисти културната ви сграда, тя започва дава временно, за 12 часа, двойно повече култура като бонус. Почистената сграда има индикация, икона със слънце.  Защо имам отрицателна култура? Защо не мога да продам културна сграда?
  Следователно не се учудвайте, ако имате индикация, че хората ви са с ниска култура. Това означава, че сте построили повече сгради докато сте имали бонус и в момента сградата не е почистена и работи без бонус.
  Поради същата причина не винаги играта ще ви позволи да продадете културна сграда. Ако тя ще премахне повече култура отколкото е необходима за да оперира вашият град. Играта няма да ви го позволи.  Повече култура = повече добив
  Ако имате повече свободна култура, ще видите зелена индикация в играта. Това значи, че сградите ви за производство на злато и на работници ще изработят с 20% (ако към момента на обиране на продукцията имате екстра свободна култура)

  « Last Edit: November 14, 2016, 06:53:36 PM by Xepa »
  RiverRun (13:26:43 2/02/2007)
  както не разбирам поезията така и теб

  Пух (22:35:28 3/08/2006)
  Това е само за пред хората ... админките по начало не са от Земята.

  death_row (01:02:13 27/02/2007)  
  Казали са ми, че направо можеш да убиеш някой през пс-то...

  GENERALISIMUS